Van billendoekjes tot wodka
Doekjes, ze zijn er in alle vormen en maten. Welke doekjes zal ik meenemen? Deze vraag speelde in de weken voor ons vertrek door mijn hoofd. Het maken van een treinreis is leuk, maar als de douche ontbreekt, wordt hygiene toch wel een ding. Zo heb ik dus doekjes voor de handen gekocht. Handig na ieder toiletgebruik. Doekjes voor het gezicht, uiteraard een noodzaak voor iedere zichzelf respecterende vrouw. Doekjes voor de oksels, want zeg nou zelf, okselfrisheid is wel het minste wat je mag verwachten. Niet te vergeten billendoekjes, verdere uitleg lijkt me niet nodig...
Je voelt hem al aankomen. Waar ik mij prima een weg wist te banen door al deze doekjes en wegwerpwashandjes, raakte Robbert al snel van slag. Want wat nou als je een doekje verkeerd zou gebruiken? Zou het kwaad kunnen, zouden mensen het door hebben? Nee, geen doekjes voor Robbert! Robbert is meer van de wodka. Dat kunnen die Russen wel; wodka drinken. Het begint al bij het ontbijt. Mij te vroeg, dus Robbert offert zich op. Zo is hij he. Wodka bij de lunch moet ook kunnen. Gelukkig heeft Rob de medereizigers al snel weten te overtuigen van het feit dat wodka voor 17.00 uur echt niet kan. Om 17.00 uur moet hij er echter wederom aan geloven. Dus nasdrovja!
De kop is eraf: we zijn in Irkutsk, Midden Siberie. Prachtig. Drie dagen vertoefd (en gedoucht) aan het Baikalmeer. Toegegeven, voor het uitzicht hoef je de Trans Mongolie Express niet te nemen. Het is de ervaring van het leven in de trein waar het om draait. Heerlijk keuvelen dus. Een beetje lezen, een dutje doen, babbelen met de mede-reizigers. Uitkijken naar de stops zijn ook hoogtepunten: bij de baboesjka's lunch inslaan, een sigaretje roken.... Want nee, roken in de trein is sinds kort niet meer toegestaan. Paniek alom. Gelukkig wordt het roken van een illegaal sigaretje in de tussenwagons af en toe oogluikend toegestaan.
Volgende stop: Ulanbaatar. De hoofdstad van Mongolie. In totaal zullen we twee weken in Mongolie blijven. Of er mogelijkheden zijn tot internet? Geen idee. Aangezien we een tijd in de Gobi woestijn zullen zijn, vrees ik dat het volgende bericht even op zich zal laten wachten.
Voor nu krijgt iedereen veel groetjes van ons. Nou ja, in ieder geval van mij. Rob zit met Leo (coupe genoot) een goudgele pinto te nuttigen in, hoe toepasselijk, het Bier House. Juist ja.
Rens (en rob in gedachten)
ps. Excuses voor mogelijke schrijffouten. Het toetsenbord begrijpen is momenteel een iets te grote uitdaging!
Heerlijk geschreven, zie jullie helemaal voor me.
Zwitsal billendoekjes met verzachtende olie zijn hier favoriet...
Geniet en sla op. X
Zooooooo herkenbaar.... super!! Ben benieuwd naar de Gobi ervaringen, die hebben wij toen overgeslagen! Geniet van de Yak Yoghurt... br?rrrr
Joehoe... Wat een superverhaal, leuk leuk leuk! Ik geniet van de doekjesperikelen en de wodkastory vanuit mijn luie bank. Geniet ze! X
Haha Rens.....zie het helemaal voor me. Wat een giller!!!! Dikke kus en heel veel plezier. Verheug me nu al op het volgende verhaal!
Klinkt alsof voor Rob de wodka dient als doekje voor het bloeden.
Super leuk in "of all places" Irkutsk collegae tegen te komen. Jullie ook bedankt voor de gezelligheid op de Ger Camping, heel veel plezier, genieten van de mooie ervaring en de verdere verkenning van Mongolie, wij vertrekken morgen richting Beijing met de rest van de "gang". Groeten aan heel MBO Utrecht en check af en toe ook brandnewday.gaatverweg.nl Tot ooit, ergens!
Geweldig verhaal en leuke schrijfstijl Rens! Enjoy xxx
Haha! Lachen.... Super Leuk om te lezen! Geniet ervan!....
Rens, Rob geniet met jullie. Wodka is niet mijn ding....
maar laat het julllie smaken. De start van jullie omzwervingen is prima! Blijf jullie volgen en weet zeker dat F het verhaal met sappige details zal aanvullen! Doekjes tekort... laat het weten sturen we een koerier! Ha, ha.
Veel liefs!
Hoi Renske en Robbert, veel plezier! We gaan jullie volgen! Groetjes oet Aelse, Marc en Yvonne
Lieve Rob en Rens,
Leuk om jullie verhaal te lezen, zag het al helemaal voor me; zie uit naar volgende verhalen. Geniet van Mongolië, van elkaar en van de rest van de reis.
groetjes, Cris
Hoi Robbert en Renske,
Het heeft even geduurd, maar het was een crime om op jullie blog te komen. China lijkt wisselend van alles te blokkeren. Wij zitten nu voor de laatste dag in Beijing en reizen morgen door naar Xi'an. Hoe is jullie Gobi avontuur bevallen? Leo hebben we zaterdagavond uitgezwaaid met een lekker Chinees diner. Hebben jullie een adres of mail adres van hem? Wij zijn het vergeten te vragen.
Geniet van jullie reis en wie weet komen we elkaar nog tegen. Groetjes Monique (Frans zit braaf op de hotelkamer op mij te wachten tot ik terug ben, maar doet jullie ook de groeten)
Lieve Robbert en Renske,
Vandaag de eerste dag werken en jullie waren er niet! Zo gek om ons liefdeskoppel niet te horen kletsen betsen.
Jullie zullen af en toe wel uitkijken naar die witte stranden als je 's nachts kreupel ligt.
Geniet van elkaar.
Liefs Loes